מצרכים :
- 4 עגבניות.
- 3 ביצים.
- 3 שיני שום.
- מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, זעתר.
- כ 200 גר' גבינה בולגרית.
- שמן זית.
- כף רסק עגבניות.
הכנה מוקדמת:
- 3 עגבניות מגרדים בפומפייה.
- עגבנייה אחת חותכים לקוביות קטנות.
- את השום לפרוס.
- גבינה בולגרית חותכים לקוביות קטנות.
אופן הכנה :
- מתחילים בהנחת מחבת בינוני על אש גבוהה.
- מזליפים מעט שמן זית ומחכים מספר דקות שיתחמם.
- מוסיפים את השום ומערבבים.
- מיד לאחר הוספת השום מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.
- מוסיפים פפריקה מתוקה וממשיכים לערבב.
- מוסיפים את העגבניות שגירדנו, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים כ – 20 דקות.
- פותחים טועמים, מתקנים תיבול בעזרת מלח ופלפל.
- מפזרים מעל רוטב השקשוקה את העגבניות שחתכנו לקוביות ואת הגבינה הבולגרית, לא מערבבים.
- שוברים את הביצים מעל השקשוקה וסוגרים במכסה.
- מפזרים מעט זעתר ופלפל שחור מעל כל ביצה.
- מבשלים עד לרמת ריכוך רצויה של הביצים.
שידרוגים אפשריים:
- לפני שהביצים מתקשות מוסיפים גבינה צהובה מגורדת ומכניסים לתנור כמה שיותר קרוב לגוף החימום.
חשוב לזכור לבדוק עם ידית המחבת חסינה מאש. - בזמן טיגון הבצל ניתן להוסיף חצי גמבה אדומה או צהובה חתוכה לרצועות.
הצעת הגשה:
- מגישים בצלחת עמוקה או במחבת ומפזרים זעתר ושמן זית בנדיבות.
- להגיש בתוספת של לחם טרי מכל סוג.
- ובתוספת של סלט מלפפונים וגבינת שמנת או קוטג'.
- בתאבון.