איך חותכים עגבניות בפחות משעה ?

איך חותכים עגבניות לשקשוקה במינימום זמן?
איך לחתוך עגבניות

אתם מכירים את הבעיה שרוצים להכין ארוחת ערב מוציאים את כל המצרכים מתחילים לחתוך, ואז מגיעים לעגבניות…..
תמיד מבאס לחתוך עגבניות הם משפריצות, ונמעכות ולבסוף נשארים עם עיסת מיץ עגבניות במקום עגבניות חתוכות.
בהמשך נפרט על מספר דרכים לניצול מירבי של העגבניות במזווה הביתי.

דבר ראשון וכלל ברזל הכי חשוב, עגבניות חותכים תמיד בסכין משוננת (סכין עם שיניים), כמו למשל סכין לחם שהיא מצויינת לחתוך איתה עגבניות.
אפשרות נוספת זה בסכין ממש חדה ! כמו סכין שף שחותכת את העגבניות בצורה חלקה ולא מועכת אותם תוך כדי התהליך.

מה עושים עם עגבניות רכות מידי ?

עגבניות רכות מידי לא מומלץ לחתוך לסלט, הם ימעכו לכם ולא ישאר הרבה מה לאכול, במקרא כזה דרך אחת היא  להכניס את כל העגבניות לבלנדר ולטחון, ככה נוצר לנו מיץ עגבניות טרי עם חתיכות עגבנייה בפנים מה שיכול לשמש לנו כבסיס נהדר למגוון רב של תבשילי עגבניות במקרא שלנו שקשוקה.
דרך נוספת לנצל עגבניות רכות היא לחתוך אותם בעדינות לחתיכות גדולות , בגלל שהעגבנייה רכה הבישול שלה יהיה מאוד מהיר וגם עם נשאיר אותה בחתיכות גדולות היא תהיה מצויינת בשקשוקה שלנו.

איך מקלפים עגבניות ?
יש כמה דרכים לקלף עגבניות בצורה קלה ויעילה.

מוציאים את העוקץ מהעגבנייה, ועושים איקס קטן עם סכין בחלק הנגדי.
מניחים על הגז סיר עם מים על אש גבוהה, כשהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים מעט מלח,
מניחים בפנים את העגבניות ל 2 – דקות במים החמים ומוציאים למי קרח.
חשוב לזכור שצריך להיות פי חמש מים מעגבניות.
אחרי שהעגבניות יתקררו תיראו שהקליפה מתקלפת מהם בקלות ובנוחות, ואז אפשר לקצוץ אותם לסלט או לטחון אותם לשקשוקה נפלאה.

דרך נוספת ומלוכלכת יותר היא
אחרי שהוצאנו את העוקץ וסימנו באיקס להניח את העגבניות על להבת גז חשופה,
זה יקלף אותם ויחרוך אותם מעט מה שיתן לעגבנייה טעם מעט מעושן.

מה עושים עם עגבניות ירוקות ?

כמו שכולנו יודעים עגבניות ירוקות זה לא משהו טעים במיוחד, במיוחד לא בשקשוקה.
אז מה עושים עם העגבניות הירוקות שלנו ?
פשוט קחו שקית נייר הכניסו לתוכה את העגבניות שלכם, ושמרו מחוץ למקרר אחרי כ 3 – ימים העגבניות יבשילו .
ועם כל מה שנשאר לכם בבית זה עגבנייה ירוקה קלות ואתם רוצים לבשל בעזרתה פשוט הוסיפו מעט סוכר זה ימתיק קלות את העגבנייה, זה דרך שתזור לכם מעט לשפר את טעמה של העגבנייה אבל תזכרו עגבנייה ירוקה לעולם לא תהיה טעימה כמו עגבנייה אדומה בשלה ורעננה.

פייסבוק
Twitter
Pinterest
WhatsApp

ללמוד להכין שקשוקה ב-3 דקות בלבד

תעשו לנו לייק? :)

גלילה לראש העמוד