השקשוקה של אבא מיקי – חריפה אש!

שקשוקה נהדרת מבית אבא - חריפה אש !!!
שקשוקה אבא מיקי - פוסט

מתכון שקשוקה זה מובא במיוחד לכל אוהבי החריפות, כאלו שללא ההרגשה של הפה הבוער לא יכולים לסיים ארוחה.
אז יאללה להוציא מחבתות ולהתחיל לבשל.
ואל תשכחו להגיש עם כוס מים.
המתכון על אחריותכם בלבד !!!

מתאים ל 2 – אנשים.

מצרכים :

  • 6 עגבניות בינוניות מנוקות מגרעינים.
  • 4 שיני שום קצוצות.
  • כפית סחוג אדום.
  • פלפל ירוק טרי חריף.
  • קופסת רסק עגבניות 200 גר.
  • מלח, פלפל לפי הטעם.
  • כף פפריקה מתוקה.
  • 4 ביצים.
  • 3 כפות שמן זית וכף שמן קנולה(לא חובה).

אופן הכנה :

  • מגרדים את העגבניות בפומפייה.
  • את הפלפל פורסים לפרוסות דקות, מוציאים מחבת בינונית ומניחים על אש גבוהה.
  • מוסיפים את שמן הזית ונותנים לו להתחמם כ – 2 דקות.
  • מוסיפים את השום ואת הפלפל החריף (משאירים 4 עיגולים להמשך !) וממשיכים בטיגון על אש גבוהה כ 2 דקות עד אשר מתחילים להריח ניחוח נפלא של שום שממלא את החדר.
  • מוסיפים את העגבניות שגירדנו ואת הסחוג ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את רסק העגבניות, פפריקה מתוקה וממשיכים בטיגון על אש גבוהה כ – 5 דקות.
  • מפלפלים וממליחים כנדרש.
  • מנמיכים את האש וממשיכים בבישול קל על אש קטנה כ 10 – דקות.
  • שוברים את ארבעת הביצים על השקשוקה במרווחים שווים.
  • על כל ביצה מניחים עיגול פלפל חריף ששמרנו מקודם.
  • מפלפלים קלות כל ביצה.
  • סוגרים במכסה וממשיכים בבישול כ – 5 דקות.
  • מוציאים את הביצים שהן עדיין מעט רכות והן מתקשות במהלך האכילה.
  • מי שרוצה ביצים קשות להשאיר עוד 5 – דקות על האש.
  • מגישים את המחבת הלוהט לשולחן ואוכלים ישר ממנו עם לחם טרי.
  • בתאבון.
Share on facebook
פייסבוק
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
השארת תגובה

ללמוד להכין שקשוקה ב-3 דקות בלבד

תעשו לנו לייק? :)

גלילה לראש העמוד