קוראים יקרים שלום רב,
מכירים את התחושה אתם קמים בבוקר עם רעב בבטן ומתחשק לאכול משהו, פותחים את המקרר ולהפתעתנו מגלים שהעגבניות שקנינו לפני יומיים רקובות ומעלות עובש ?
הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לבחור את העגבניות הטובות ביותר, שישארו לכם טריות ורעננות גם כעבור מספר ימים.
- עגבניות שלמות ללא מכות וחתכים.
- אדומות בצבע מלא ובלי כתמים ירוקים.
- העגבנייה צריכה להיות מעט קשה, לא רכה מידי.
- גודל בינוני תמיד טוב, לא גדולות מידי ולא קטנות מידי.
- קליפתן צריכה להיות מעט מבריקה.
עם תשמרו על כללים אלו אורך חייהן של העגבניות שתקנו יהיו ארוכים יותר והטעם שלהן בבישול טוב יותר.
כמו כן כשבוחרים עגבניות לשקשוקה צריך תמיד לזכור פרט חשוב ביותר, עגבנייה אדומה יותר נותנת שקשוקה מתוקה יותר.
האם יצא לך לחשוב איך אני שומר על העגבניות שלי טריות ?
אז ככה חמישים אחוז באחזקת ירקות לאורך זמן זה בבחירה שלהם, עם תבחרו עגבניות טריות ויפות הן ישמרו לכם לאורך זמן ויהיו טריות לשימוש גם אחרי מספר ימים במקרר.
דבר נוסף שעוזר לשמור על טריות העגבניות הוא צורת האיכסון שלהן, את העגבניות יש לשמור בתחתית המקרר על מגבת או ספוג לספיגת לחות.
בשום מצב לא להשאיר את העגבניות בשקית הניילון שהבאתם מהסופר, במצב זה העגבניות לא נושמות ואורך החיים שלהם מתקצר באופן משמעותי.
כמו כן יש להימנע מלהשאיר את העגבניות חשופות לשמש ישירה לאורך זמן.
אז מה עושים כשכבר קנינו עגבניות קשות ומעט ירוקות ואין שום אופציה אחרת ?
טוב זה כבר סיפור אחר, נתחיל בזה שמעגבניות קשות לא מומלץ להכין שקשוקה,
אך עם בכל זאת נתקעתם וזה מה שיש בבית,
הוסיפו מעט יותר רסק עגבניות, פפריקה אדומה וסוכר מאשר רשום במתכון ככה המתיקות של הסוכר והצבא האדום של הרסק יטשטשו את צבע העגבניות.
כמו כן רצוי לבשל את השקשוקה מעט יותר זמן כי העגבניות קשות יותר.
איך משתמשים בעגבניות משומרות ?
עגבניות משומרות גם הן טובות לשקשוקה או לכל מתכון על בסיס עגבניות.
נכון לא תקבלו אותם תוצאות שתקבלו עם עגבניות טריות, אך זו דרך נפלאה ופשוטה יותר.
רק צריך לזכור עגבניות משימורים מעט יותר חמוצות מעגבניות רגילות אז רצוי להוסיף קצת יותר סוכר שימתיק את התבשיל שהכנו.
איך בוחרים רסק עגבניות ?
בבחירת רסק עגבניות אין איפה להתבלבל.
על כל קופסא של רסק עגבניות מסומן ריכוז מוצקי העגבנייה באוטיות bx.
ככל שמוצקי העגבנייה רבים יותר ככה רסק העגבניות טוב יותר.
לדוגמא :
רסק עגבניות עם 22BX טוב יותר מרסק עגבניות עם 18BX.