שקשוקה עם חצילים מגולגלים

מתכון לשקשוקה עם חצילים בדרך שונה ממה שהתרגלתם...
שקשוקה עם חצילים מגולגלים - דף הבית

הפעם במטבח של עולם השקשוקה משהו חדש מתבשל על האש, שקשוקה עם חצילים מגולגלים. במתכון הנוכחי אנו משתמשים בעגבניות קלופות ומרוקנות מגרעינים (רק בשר העגבנייה), בשיטה זו אנו מנצלים רק את החלק הטעים והטוב ביותר של העגבנייה, הרוטב לשקשוקה שייצא לנו יהיה חלק וטעים. בשילוב עם גלילות החצילים הגזר ופלפל חריף (לאוהבי אתגרים) מתקבל אחד המתכונים המעניינים והמיוחדים לשקשוקה שתיתקלו בהם ברשת. אז שיהיה לכולם בתאבון ! או כמו שאמרת האמרה הידועה איזה חגיגה יש לנו כשנפגשת הביצה והעגבנייה על המחבת, והפעם בתוספת חצילים. עכשיו רק נשאר להוציא מחבתות ולהתחיל בעבודה ! המתכון מתאים ל 3 – 4 אנשים, מתכון קל ומהיר להכנה.

מצרכים :

  • 7 עגבניות מקולפות ומרוקנות מגרעינים (עדיף עגבניות תמר) או 2 קופסאות עגבניות מרוסקות.
  • 3 שיני שום פרוסות.
  • 2 כפות רסק עגבניות.
  • חצי כוס מים.
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות.
  • מלח, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה.
  • 1 פלפל חריף.
  • 1 חציל מקולף.
  • חצי כוס מלח גס.
  • 4 ביצים.
  • 1 גזר מגורד.
  • חצי כפית סוכר.
  • רבע כוס שמן זית.

הכנה מוקדמת :

  • חותכים את החציל לאורכו, מפזרים מעל מלח גס בנדיבות ונותנים לעמוד כשעה, החציל בזמן זה יגיר את כל הנוזלים.
  • אחרי שעה שוטפים היטב את החציל ומורידים את כל המלח, מניחים במסננת לייבוש.
  • מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את החצילים קלות.
  • מגלגלים כל חציל לגליל, מהדקים היטב ומניחים בצד.

אופן הכנה :

  • במחבת מעט עמוקה שופכים את שמן הזית ומטגנים קלות את הפלפל האדום על אש גבוהה.
  • מוסיפים גזר, פלפל חריף ושום וממשיכים בטיגון קל.
  • מוסיפים את רסק העגבניות וכחצי כפית פפריקה מתוקה וממשיכים לטגן על אש גבוהה.
  • מוסיפים את העגבניות ומערבבים היטב.
  • מניחים על אש בינונית עם מכסה סגור כ – 15 דקות.
  • מוסיפים את גלילות החצילים בזהירות שלא ישברו.
  • ממשיכים בבישול עם מכסה סגור כ – 5 דקות.
  • שוברים מעל את הביצים, סוגרים את המכסה וממשיכים בבישול על אש נמוכה כ 7 – 12 דקות.
  • פותחים ומגישים.
  • בתאבון.
פייסבוק
Twitter
Pinterest
WhatsApp

ללמוד להכין שקשוקה ב-3 דקות בלבד

תעשו לנו לייק? :)

גלילה לראש העמוד