מצרכים:
- חצי כוס שמן תירס או קנולה(השמן כאן ממש הכרחי).
- 200 גר` רסק עגבניות (עדיף 28% ).
- 200 גר` עגבניות מגורדות (זה תוספת שלי).
- 3-6 כפות פילפלצ`ומה (תלוי בחריפות שרוצים) מוכנה ביתית או קנויה.
- 3 כפות שום כתוש.
- 1 כף כמון טחון.
- 1 כף סוכר.
- פלפל שחור.
- מלח.
- מים רותחים.
- ביצים (2 לכל סועד).
אופן ההכנה:
מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את הפלפלצ`ומה,
מטגנים תוך כדי עירבוב ומוסיפים רסק עגבניות ושום כתוש,
מוסיפים עגבניות מגורדות ואת שאר התבלינים,
מערבבים ומביאים לרתיחה ומתחילים להוסיף מים רותחים,
תוך כדי ערבוב ממשיכים להוסיף מים עד למירקם כמעט נוזלי,
מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה 20 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם,
טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך,
מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה,
מערבבים בזהירות עם מזלג את הלבן של הביצה לתוך הרוטב,
מפזרים מלח ופלפל שחור על כל החלמונים,
מכסים ומבשלים בדיוק כ-5 דקות לחלמון רך ו-10 דקות לחלמון קשה.

