מצרכים:
- 3 עגבניות טריות ואדומות.
- 3 ביצים
- שמן זית (זיתא, יד מרדכי).
- 2 שיני שום קצוצות.
- מלח , פלפל.
- מחבת.
אופן ההכנה:
- לשטוף את העגבניות.
- לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות אבל לא ממש קטנות!
- לקלוף את שיני השום ולקצוץ אותם (אני אוהבת גם עם וגם בלי שום).
- להניח את המחבת על האש ולהוסיף שמן זית.
- לחכות כדקה שהשמן התחמם.
- להוסיף את העגבניות החתוכות ולערבב , לסגור עם מכסה, ולחכות 6-7 דקות עד לרתיחה לפתוח לפעמים את המכסה כדי לערבב.
- להוסיף שיני שום (עם אתם רוצים) ולערבב שוב , לסגור עם המכסה, לחכות 2-3 דקות לרתיחה
- להוסיף את הביצים , לסגור עם מכסה ולחכות 5 דקות עד להכנה מלאה של הביצים.
- לכבות את האש , בינינו כולם יודעים שהכי טעים זה לאכול את השקשוקה מהמחבת אבל להיזהר ! המחבת חמה! להוסיף מלח ופלפל , הכמות לפי בחירתכם.
- דבר אחרון : ) לאכול עם לחם פרוס אחיד .
- בתאבון!
תודה רבה לגולש אנונימי על מתכון לשקשוקה.