המצרכים:
- ¼ כוס שמן קנולה.
- 4 ביצים.
- 2 בצלים גדולים.
- 1 חציל בינוני.
- 1 גמבה גדולה אדומה.
- 4 עגבניות גדולות בשלות.
- 4 שיני שום.
- 2 פלפלים חריפים.
- 2 כפות רסק עגבניות.
- 2 קוביות תיבוליות שום פיטרוזליה.
- 2 קוביות תיבוליות בזיליקום.
- פלפל שחור ומלח לפי הטעם [אפשר במקום מלח אבקת מרק עוף לפי הטעם].
- רצוי להישתמש בסיר שטוח בקוטר 26 ס"מ.
הוראות הכנה:
- לקצוץ את הבצל לקוביות, את השום לפרוסות, את הגמבה לקוביות, [רצוי להכין מראש את המצרכים החתוכים].
- לחתוך את החציל לקוביות לפזר מלח ולהניח מעל מסננת.
- לטגן את הבצל עד להזהבה קלה.
- להוסיף את הגמבה ולהמשיך לבשל עוד 5 דקות על להבה בינונית.
- להוסיף את העגבניות, את השום, את הפלפלים החריפים את התיבוליות ולהמשיך לבשל עוד 15 דקות על להבה נמוכה ומידי פעם לערבב.
- טועמים ומטבלים בפלפל שחור ומלח לפי הטעם.
- מטגנים את החצילים בשמן עמוק עד לצבע חום בהיר.
- מוסיפים את החצילים ומערבבים בעדינות.
- מוסיפים את הביצים [יש לבדוק כל ביצה בכוס ולוודא שאין בה דם] מבשלים עוד 5 דקות ומכבים.
- בתיאבון! אלי גרשון…