שקשוקה אניצ'ה מפנקת של מימי

שקשוקה בארץ, סיפור על מתכון מדהים שנתקלתי בטיול בצפון.
מתכון לשקשוקה

 

 

 

 

 

 

 

 

שלום קוראים יקרים היום נדבר על שקשוקה נפלאה שאכלתי בצפון הארץ, סיפורנו מתחיל כך :
בערב שבת החלטנו חברה שלי ואנוכי להתפנק לנו ביום האהבה. ארזנו חפצים ונסענו צפונה, הכיוון שלנו היה הצימר של מימי ואבי – אניצ'ה שממוקם ברמת הגולן במושב חד-נס.

הגענו לצימר בסביבות השעה 23:00, נכנסנו לצימר והלכנו לישון שנת לילה נפלאה.
התעוררנו בבוקר לקול ציוץ הציפורים והזמנו ממימי ארוחת בוקר.
יכולנו לבחור בין ארוחת בוקר ישראלית מפנקת שכוללת גבינות, לחמים, ביצים ושאר מתאבנים, או שקשוקה עם לחם טרי, טחינה וסלט.
ברור שהלכנו על האפשרות השנייה שהיא השקשוקה. ביצענו הזמנה, וחיכינו בסבלנות.
כעבור זמן מה הגיע לבקתה שלנו מגש עם מחבת גדולה ורותחת ובתוכה שקשוקה, טחינה לתפארת, סלט רענן, לחמניות טריות מהבוקר ושאר פינוקים…
השקשוקה הייתה מדהימה! רוטב העגבניות היה אדום לוהט עם חתיכות רכות של עגבנייה, והביצים מעט רכות כמו שאני אוהב. ישבנו ואכלנו ולמולנו נוף מדהים של הרים ירוקים והכנרת.
בעודי אוכל הרגשתי טעם מיוחד בשקשוקה משהוא שלא זיהיתי מיד, ולאחר בדיקה מקיפה וכוללת של המחבת שכללה אף ניגוב של התחתית גיליתי את הסוד, מימי הוסיפה סלרי לשקשוקה!!!
הסלרי הוא אחד הירקות הטעימים והבריאים ביותר, אם להגיד לכם את האמת הייתי דיי מופתע, לעולם לא חשבתי שסלרי יכול להשתלב טוב כל כך עם שקשוקה, אך טעיתי השילוב של גבעולי הסלרי שהיו עוד מעט קשים  וקריספיים בפה עם רוטב העגבניות העשיר של השקשוקה היה פשוט נפלא.
כשחזרנו הביתה לאחר הנופש המלכותי שעשינו לעצמנו, החלטתי לחקור מעט את נושא הסלרי וכבר ביום למחרת הכנתי שקשוקה ובחנתי את התוצאות (מתכון מפורט יועלה לאתר בקרוב).
המסכנה : הסלרי מוסיף המון ריח וטעם נפלא לשקשוקה, אז אם בא לכם שקשוקה מיוחדת או שתיסעו כמוני לאניצ'ה של אבי ומימי או שתכינו לעצמכם שקשוקה סלרי מפנקת, והעיקר שיהיה המון בתאבון!!

פייסבוק
Twitter
Pinterest
WhatsApp

ללמוד להכין שקשוקה ב-3 דקות בלבד

תעשו לנו לייק? :)

גלילה לראש העמוד