מתכון לשקשוקה פשוט ללקק את האצבעות.
מתאים ל 2-4 איש, תלוי בכמות הרעב.
מצרכים:
- בסיס לשקשוקה 1.(מוכן מראש ניתן למצוא בכל סופר).
- 1-2 גמבות בינוניות ויפות.
- 2 פלפל ירוק-אדום חריף(תלוי למי שאוהב,הירוק יותר חריף).
- מלח כפית וחצי.
- פלפל שחור 3 כפיות.
- 5-4 ביצים(אני יסביר בהמשך).
- ומעט שמן.
- בין חצי לבצל שלם לפי הטעם.
אופן ההכנה:
- שמים מעט שמן במחבת גדולה ושמים על אש גבוהה למשך 2-3 דקות, שהשמן יתחמם כמו שצריך.
- בינתיים קוצצים את הבצל לאורך ואת הגמבות והפלפלים(חשוב לומר! את הגמבות יש לחתוך לקוביות בגודל חצי סנטימטר עד סנטימטר מרובע!),את הפלפלים חותכים דק-דק-דק-דק…..וכמה שיותר דק.
- שמים את הבצל ראשון ומתי שהו רק מתחיל לקבל גוון זהוב שמים ביחד את הגמבות והפלפלים הקצוצים,מערבבים ונותנים לתערובת להתבשל על אש גבוהה.
- מתיי שהגמבות נראות קצת מצ'וקמקות ועשויות מוסיפים את התערובת לשקשוקה ומערבבים היטב.
- מבשלים את התערובת ללא מכסה ונותנים לאדים לצאת,מערבבים כל 2-3 דקות וככה עושים 5-6 פעמיים.
- אז מנמיכים את האש לבינונית ומוסיפים ביצה אחת באמצע ונותנים לה להתבשל,ברגע שהחלבון הפך ללבן כולו והחלמון קצת הקשיך מערבבים את הכל ביחד טוב טוב,ואז מוסיפים את שאר הביצים(מומלץ להעביר לאש גבוהה בשלב זה להכנה נכונה של הביצים-ורק שהם ב3/4 הדרך מעבירים לאש בינונית)
- ובתאבון!
מומלץ להגיש אם בגט טרי ואם מטבוחה מובחרת.
קרדיט לסתיו שטרית 🙂 תהנו!