אופן ההכנה של שקשוקה בים הוא פשוט וקל כמו כל שקשוקה, אך חשוב מאוד שבמהלך ההכנה יהיו ברשותך מספר אביזרים חשובים בשביל להוציא את המקסימום מהכנת שקשוקה בים, כגון: תבנית חד פעמית מאלומיניום בשביל למנוע חדירה של חול לשקשוקה במהלך הבישול.
תנאי הכנת שקשוקה בים הם לא קלים אך אפשריים, תהליכי ההכנה של השקשוקה שלי הם:
- מכינים גזייה ודואגים שתהיה סגורה היטב מכל הכיוונים מפני רוחות החול של הים.
- משמנים את המחבת.
- חותכים 1 וחצי בצל ומטגנים למשך 5 דק'.
- מוסיפים 2 שיני שום פרוסות דק דק בשביל לתת לשקשוקה את הטעם הרצוי.
- חותכים 5 עגבניות רכות ומכניסים אותם לבישול לכ 10 דקות עד לריכוך מלא.
- מוסיפים קופסת "רוטב לשקשוקה" סטנדרטית שאידיאלי לשימוש בים.
- מערבבים היטב תוך כדאי בישול של כ 10 דק' עד רבע שעה.
- מטבלים במלח, פלפל, פפריקה מתוקה וחתיכת פלפל חריף בשביל הטעם.
- לאחר הבישול שוברים כ 6 ביצים על המחבת ונותנים לביצים להתבשל כמו שכתוב בספר.
- מכינים סלט ירקות קצוץ דק דק, חומוס בצד עם הפיתות שנשארו מהעל האש של לילה קודם לכן.
- מגישים את השקשוקה ושיהיה בתאבון ושיזוף נעים.