מתכון לשקשוקה עם גבינה צהובה מותכת

מתכון לשקשוקה עם המון גבינה צהובה, חגיגה שלא נגמרת.
מתכון לשקשוקה עם גבינה צהובה מותכת - תמונות נוספות 3

מתכון לשקשוקה בשילוב גבינה צהובה ועלי בזיליקום ריחני.
המרקם הנפלא של השקשוקה בשילוב גבינה צהובה מותכת ובניחוח בזיליקום יוצר חוויה קולינרית נהדרת.
שקשוקה שתמלא את חלל החדר בניחוחות משכרים.
שקשוקה בעלת טעם עדין ורענן שישאיר לכם טעם של עוד.

מצרכים :

  • 3 כפות שמן זית.
  • כ – 8 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות.
  • 5 שיני שום קצוצות.
  • 6 – 8 עלי בזיליקום שטופים. (לא חובה).
  • מלח, פלפל שחור.
  • כ – 5 פרוסות גבינה צהובה, מגורדת.
  • 4 – ביצים.
  • חצי כף סוכר.
  • כף וחצי רסק עגבניות מדולל עם מעט מים.

אופן הכנה :

  • מניחים מחבת בינוני על אש גבוהה.
  • מוסיפים את השמן והשום ומתחילים בטיגון קל.
  • כאשר מתחילים להריח את הניחוח של השום מוסיפים את העגבניות. (כאשר מטגנים שום יתר על המידה הוא נוטה לקבל טעם יותר אגוזי).
  • מערבבים היטב ומוסיפים סוכר, מלח, פלפל.
  • ממשיכים לבשל על אש גבוהה עד שנשארים חצי מהנוזלים והעגבניות רכות.
  • מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים לבשל על אש קטנה כרבע שעה.
  • שוברים את הביצים במרווחים שווים.
  • מפזרים את עלי הבזיליקום ואת הגבינה הצהובה מעל לביצים.
  • בעזרת סכין עושים "חתכים בחלבון (לבן) הביצה, ומערבבים לתוך השקשוקה.
  • מבשלים על אש קטנה עם מכסה סגור כ 10 דקות, או עד שהגבינה נמוכה והביצים מעט קשות.
  • מכבים את האש וממתינים מספר דקות.
  • מגישים לכל סועד רוטב שקשוקה עם 2 ביצים מכוסה בהמון גבינה, סלט ירקות קצוץ, זיתים ירוקים וג'בטה טרייה.
  • בתאבון.
Share on facebook
פייסבוק
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
השארת תגובה

ללמוד להכין שקשוקה ב-3 דקות בלבד

תעשו לנו לייק? :)

גלילה לראש העמוד