מתכון זה אנחנו מערבבים ביצה אחת בתוך רוטב השקשוקה מה שנותן לה מרקם שונה משקשוקה רגילה.
מתכון קל ומהיר להכנה. מתאים ל 2 סועדים.
חומרים :
-
3 עגבניות גדולות קצוצות.
-
1 בצל קצוץ.
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות.
- 3 שיני שום פרוסות.
- 3 ביצים.
- כף רסק עגבניות.
- מלח, פלפל שחור, סוכר, פפריקה מתוקה.
- שמן זית.
אופן ההכנה :
- במחבת שמים את השמן הבצל ואת הפלפל האדום ומטגנים קלות על אש גבוהה.
- מוסיפים את רסק העגבניות והפפריקה וממשיכים בטיגון.
- מוסיפים את העגבניות והשום וממשיכים בטיגון קל כ – 5 – 7 דקות.
- מוסיפים מלח וכחצי כוס מים.
- מביאים לרתיחה.
- שוברים ביצה אחת לתוך כערה וטורפים היטב.
- שופכים לתוך תערובת השקשוקה ומערבבים, עד שייוצרו חתיכות לבנות קטנות בתוך הרוטב האדום.
- שוברים מעל עוד שני ביצים.
- מפזרים מעל כל אחת מהביצים מעט פלפל שחור.
-
סוגרים עם מכסה ומנמיכים את האש.
-
אם רוצים ביצים רכות ממתינים כ 5 – 8 דקות, אם קשות 10 – 15 דקות.
-
בתאבון.