שקשוקה מתוקה

מתכון לשקשוקה מעט מתקתקה עם חגיגה של גמבה ופטרוזילייה ללקק את האצבעות...
שקשוקה מתוקה - פוסט

 

המתכון הבא מיועד לכל אוהבי המתוק שבניננו.
השילוב של הגזר המגורד וחתיכות הגמבה המתוקה במתכון זה יוצר לנו חוויה מתוקה ונעימה שמעוררת לנו את הבוקר בצורה הטובה ביותר.

חומרים :

  • 3 עגבניות חתוכות גס.
  • 1 גזר מגורד.
  • 2 שיני שום קצוצות.
  • 1 בצל קצוץ.
  • 3 ביצים.
  • שני כפות רסק עגבניות.
  • צרור פטרוזיליה טרייה קצוצה.
  • 1 גמבה חתוכה לרצועות.
  • רבע כוס שמן זית.
  • חצי כפית פפריקה אדומה.
  • כפית סוכר.
  • מעט מלח ופלפל שחור.

אופן ההכנה :

  • במחבת קטן שופכים את שמן הזית והבצל ומטגנים כ 5-דקות על אש גבוהה, עד להזהבה חלקית של הבצל.
  • מוסיפים את הגמבה והגזר וממשיכים לטגן קלות.
  • מוסיפים את העגבניות והשום ומערבבים היטב, ממשיכים לטגן על אש גבוהה כ – 5 דקות.
  • מוסיפים את רסק העגבניות והסוכר ומטגנים כ – 2 דקות נוספות.
  • מוסיפים כשליש כוס מים, מלח, פפריקה אדומה ופלפל שחור ומערבבים היטב.
  • מביאים לרתיחה, ומנמיכים לאש קטנה.
  • בעזרת כף עושים גומה בשקשוקה ושוברים לתוכה ביצה, חוזרים על הפעולה 3 פעמים עם שלושת הביצים.
  • מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כ 10 – 15 דקות עד שהביצים מתקשות, אם רוצים ביצים רכות ממתינים 6 – 8 דקות.
  • מורידים את המכסה וממשיכים לבשל כ – 5 דקות ל"ייבוש" הנוזלים המיותרים.
  • בוזקים מעל מעט שמן זית ומפזרים את הפטרוזיליה.
  • מגישים בתוספת לחם טרי.
Share on facebook
פייסבוק
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
השארת תגובה

ללמוד להכין שקשוקה ב-3 דקות בלבד

תעשו לנו לייק? :)

גלילה לראש העמוד