המתכון הבא מיועד לכל אוהבי המתוק שבניננו.
השילוב של הגזר המגורד וחתיכות הגמבה המתוקה במתכון זה יוצר לנו חוויה מתוקה ונעימה שמעוררת לנו את הבוקר בצורה הטובה ביותר.
חומרים :
- 3 עגבניות חתוכות גס.
- 1 גזר מגורד.
- 2 שיני שום קצוצות.
- 1 בצל קצוץ.
- 3 ביצים.
- שני כפות רסק עגבניות.
- צרור פטרוזיליה טרייה קצוצה.
- 1 גמבה חתוכה לרצועות.
- רבע כוס שמן זית.
- חצי כפית פפריקה אדומה.
- כפית סוכר.
- מעט מלח ופלפל שחור.
אופן ההכנה :
-
במחבת קטן שופכים את שמן הזית והבצל ומטגנים כ 5-דקות על אש גבוהה, עד להזהבה חלקית של הבצל.
- מוסיפים את הגמבה והגזר וממשיכים לטגן קלות.
- מוסיפים את העגבניות והשום ומערבבים היטב, ממשיכים לטגן על אש גבוהה כ – 5 דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות והסוכר ומטגנים כ – 2 דקות נוספות.
- מוסיפים כשליש כוס מים, מלח, פפריקה אדומה ופלפל שחור ומערבבים היטב.
- מביאים לרתיחה, ומנמיכים לאש קטנה.
- בעזרת כף עושים גומה בשקשוקה ושוברים לתוכה ביצה, חוזרים על הפעולה 3 פעמים עם שלושת הביצים.
- מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כ 10 – 15 דקות עד שהביצים מתקשות, אם רוצים ביצים רכות ממתינים 6 – 8 דקות.
- מורידים את המכסה וממשיכים לבשל כ – 5 דקות ל"ייבוש" הנוזלים המיותרים.
- בוזקים מעל מעט שמן זית ומפזרים את הפטרוזיליה.
- מגישים בתוספת לחם טרי.