מתכון לשלושה – ארבעה אנשים עם תאבון:
מצרכים:
- 4 עגבניות בינוניות-גדולות, אפשר להוסיף עוד כמה שרי זה נחמד.
- 5 שיני שום.
- 150 גרם גבינה בולגרית.
- 2 גמבות אדומות גדולות – חתוכות לרצועות.
- 4-5 ביצים לפי הרעב.
- מלח,פלפל ופפריקה – לפי הטעם
- ריחן (בזיליקום) – כמה עלים.
- חצי פלפל חריף למעוניינים , רבע לאלה שחדשים בפיקנטיות.
- חצי חציל מטוגן למי שיש כוח לעבוד קשה ואוהב.
- המלצה שלי: 100 גרם רסק עגבניות מוסיף למרקם
אופן ההכנה:
- 4 כפות של שמן (עדיף זית!!) למחבת כמה שיותר גדולה וישר לאחר מכן את שיני השום עד להזהבה קלה.
- לאחר מכן מוסיפים עגבניות (חתוכות לריבועים) וגמבות (חתוכות לרצועות קצרות).
- מחכים 5-10 דקות על אש גבוהה ומוסיפים מלח פלפל פפריקה וריחן לפי הטעם.
- מבשלים על אש גבוהה-בינונית למשך כ-20 עד 30 דקות (לפי הריח והקשיחות…).
- מוסיפים את הבולגרית והרסק מי שבחר להקשיב לי.
- מורידים קצת את האש ומטפלים בביצים…לשבור כל ביצה לכוס לפני ששופכים למחבת כדי שלא יהיה דם/נוצה/דברים לא רצויים שלא יוכלו לצאת מהשקשוקה אחר כך…
- אחרי שכל הביצים במחבת מעלים את האש, אם אפשר לכסות את המחבת ולחכות למרקם האהוב עליכם של הביצה!
- בתאבון =)
תודה רבה לגולש אנונימי על מתכון לשקשוקה !
רוצים עוד ?
מתכון לשקשוקה חריפה שתעמיד אותכם על הרגליים !