ארוחת הבוקר לעולם לא היתה טובה כל כך!
מתכון מדהים לשקשוקה בלקנית חריפה ומעושנת, בתאבון.
מצרכים:
- עגבניות – 1.5.חתוכות לקוביות.
- ביצים – 2.
- חציל – 1 קטן.
- זיתים ירוקים מגולענים – 5 יח'. (אני משתמש בזית סורי).
- פפריקה מעושנת – 1 כפית.
- פפריקה מתוקה – 1 כפית.
- שאטה צ'ילי חריף – 1.5 כפית.(לא חובה).
- שום – 2.
- שמן זית.
- מלח, פלפל שחור.
- גבינת פרמז'ן – כמה פרוסות.
אופן הכנה:
- חותכים את החציל לקוביות בגודל 1/1, מטבלים בשמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור חם ל 15 דקות.
- פורסים את השום ומטגנים עם שמן זית על אש נמוכה, בצורה זו השמן סופג את טעמי השום.
- מוסיפים את החצילים שחרכנו בתנור וממשיכים בטיגון באש בינונית, אש חמה מידי תשרוף את השום.
- מוסיפים תיבול: פפריקה מעושנת,פפריקה מתוקה, צ'ילי חריף, מלח, פלפל שחור.
- מוסיפים את העגבניות ומערבבים היטב.
- מורידים לאש נמוכה ומבשלים כ 15 – דקות, או עד שהעגבניות התרככו אך לא התפרקו.
- מוסיפים את הזיתים ומערבבים.
- שוברים שני ביצים, מעל כל ביצה מפזרים מעט פלפל שחור ושאטה צ'ילי.
- סוגרים במכסה.
- לביצים רכות מבשלים כ 7 דקות על אש נמוכה, לביצים קשות 12.
- שהביצים הגיעו לדרגת עשייה רצויה, מפזרים שבבי גבינת פרמז'ן על השקשוקה ומגישים מיד.
- להגיש עם לחם שיפון איכותי.
- בתאבון.
רוצים עוד ?
מתכון לשקשוקה צ'רקסית בלי עגבניות, ללקק את האצבעות.