תולדות השקשוקה ועלייתה לארץ ישראל
השקשוקה, אחד המאכלים הפשוטים והמעניינים ביותר במטבח הישראלי מסורתי.
מקורה של השקשוקה אינו ידוע , אך ידוע שהיא הגיעה מעדות המזרח – מרוקו, לוב, טוניסיה ונכנסה לתפריט הקבוע של תושבי המדינה במהלך השנים, ואף הפכה לאחת המנות הטעימות והמבוקשות ביותר.
השקשוקה מורכבת בעיקרה משלושה מרכיבים פשוטים עגבניות, שום וביצים ומוגשת עם לחם טרי.
מאכל זה תפס תאוצה רבה בישראל בחלוף השנים וקיום ניתן למצוא סוגי שקשוקות שונות בכל רחבי המדינה, מסעדות פועלים המגישות גרסה מסורתית של השקשוקה, ומסעדות יוקרה שהמגישות גרסאות גורמה של המאכל האהוב.
ישנם מאות של מתכונים נהדרים לשקשוקה המשלבים בתוכם חומרי גלם כגון: פטה, חצילים, פטריות ועוד…
בארץ ישראל אוכלים את השקשוקה בעיקר לארוחת בוקר או כארוחת ערב.