שקשוקה
  • עמוד הבית
  • מתכונים לשקשוקה
  • הוסף מתכון
  • בלוג טעים
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • מתכונים לשקשוקה
  • הוסף מתכון
  • בלוג טעים
  • צור קשר
שקשוקה היסטוריה
ראשי » שקשוקה היסטוריה

שקשוקה היסטוריה

תולדות השקשוקה ועלייתה לארץ ישראל

השקשוקה, אחד המאכלים הפשוטים והמעניינים ביותר במטבח הישראלי מסורתי.

מקורה של השקשוקה אינו ידוע , אך ידוע שהיא הגיעה  מעדות המזרח –  מרוקו, לוב, טוניסיה ונכנסה לתפריט הקבוע של תושבי המדינה במהלך השנים, ואף הפכה לאחת המנות הטעימות והמבוקשות ביותר.

השקשוקה מורכבת בעיקרה משלושה מרכיבים פשוטים עגבניות, שום וביצים ומוגשת עם לחם טרי.

מאכל זה תפס תאוצה רבה בישראל בחלוף השנים וקיום ניתן למצוא סוגי שקשוקות שונות בכל רחבי המדינה, מסעדות פועלים המגישות גרסה מסורתית  של השקשוקה,  ומסעדות יוקרה שהמגישות גרסאות גורמה של המאכל האהוב.

ישנם מאות של מתכונים נהדרים לשקשוקה המשלבים בתוכם חומרי גלם כגון: פטה, חצילים, פטריות ועוד…

בארץ ישראל אוכלים את השקשוקה בעיקר לארוחת בוקר או כארוחת ערב.

ללמוד להכין שקשוקה ב-3 דקות בלבד
https://www.youtube.com/watch?v=Trl7IY6g3Zs
חפשו מתכון לשקשוקה
מתכונים פופולריים
  • שקשוקה חריפה
  • מתכון לשקשוקה מרוקאית
  • תבלינים לשקשוקה
  • שקשוקה עם חצילים
  • שקשוקה >> עמוד הבית
מה בא לכם בשקשוקה?
נושאים לבחירתכם
בלוג טעים (20) טיפים לשקשוקה (7) מתכוני הגולשים (23) מתכונים לשקשוקה (45)
2018 כל הזכויות שמורות - עולם השקשוקה | מתכונים לשקשוקה
גלילה לראש העמוד