שקשוקה טבעונית
לפני שינחתו עלינו החגים, על שפע מאכליהם, המסורתיים, המשפחתיים, והחגיגיים, כולל ארוחות הביניים והנשנושים, חשבנו להקדיש מתכון מיוחד למאכל האהוב על כולנו, השקשוקה, אבל בהתייחסות לציבור הטבעונים, כי רק בגלל שאנחנו מסרבים לאכול בעלי חיים, לא אומר שלא מגיעה לנו ארוחה מנחמת.
יש לי מתכון פשוט לארוחת בוקר או צהריים, שתספיק לכם כמעט לכל היום. את השקשוקה הטבעונית הזאת אפשר להכין במחבת עם עגבניות, תרד, חבילת טופו, ומבחר תבלינים.
את המנה הזאת הכין לי בן זוגי בתחילת יחסינו, והוא הצליח להרשים אותי, במיוחד כשהבנתי כמה זה פשוט. בגרסה המקורית, המנה הזאת מוגשת עם ביצים מטוגנות, אבל למרבה המזל, טופו הוא תחליף נהדר.
כל שעה יפה לשקשוקה טבעונית
שקשוקה טבעונית מגישים עם פיתה חמה או לחם ביתי כדי לספוג את כל הרוטב הטעים, והיא מתאימה לארוחת בוקר, ארוחת צהריים או ארוחת ערב, או כל ארוחה אחרת, כולל ארוחות משפחתיות וחגיגיות.
חצי שעה הכנה ומחבת אחת. זוהי ארוחה מושלמת לאנשים עסוקים אך רעבים, שרוצים מנה משביעה, טעימה ומדהימה.
רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- כוס בצל קצוץ
- כפית כמון
- כפית פפריקה מתוקה
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 כפות רוטב אריסה
- 3 עגבניות קלויות קצוצות
- עלה דפנה
- 3 כוסות עלי תרד טריים
- חבילת טופו
- מלח, פלפל שחור וצ'ילי גרוס, לפי הטעם
להגשה
- פטרוזיליה קצוצה
- לחם ביתי חם
- פיתה חמה (או שתיים, או ארבע)
- חלה טרייה
אופן ההכנה
- מניחים את חבילת הטופו על צלחת מרופדת במגבת נייר, ומשאירים בצד לניקוז הנוזלים העודפים.
- מחממים שמן זית במחבת.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשגת מראה שקוף, במשך כחמש דקות.
- מוסיפים כמון, פפריקה מתוקה ושום, מערבבים וממשיכים לבשל במשך דקה.
- מוסיפים את רוטב האריסה, העגבניות, ועלה הדפנה. ממשיכים לבשל עד שהעגבניות מתרככות לחלוטין, במשך כעשר דקות.
- מוסיפים את התרד ומערבבים. מבשלים עד שהעלים מתרככים מעט, במשך כשלוש דקות.
- פורסים את הטופו לקוביות גדולות ומעבירים למחבת. מערבבים בעדינות עם רוטב העגבניות, וממשיכים לבשל במשך כחמש דקות נוספות. מתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם.
- מגישים חם עם לחם ביתי, חלה או פיתה, ומקשטים עם פטרוזיליה קצוצה טרייה.