מתכון זה הוא המתכון הקל ביותר לשקשוקה.
המתכון מתמקד בעיקר בטעמם הטבעי של העגבניות ללא תוספת של רסק עגבניות או תבלינים. חשוב לזכור שלמתכון זה עדיף להשתמש בעגבניות טריות ומלאות טעם, מפני שאנו לא מוסיפים תבלינים, שימוש בעגבניות לא בשלות או ירוקות יביא לתוצאה נחותה.
חומרים :
- 3 עגבניות חתוכות גס.
- 3 שיני שום פרוסות.
- חצי בצל פרוס.
- 2 ביצים.
- שלוש כפות שמן זית.
- חצי כפית סוכר.
- מעט מלח פלפל.
אופן ההכנה :
-
במחבת שופכים את שמן הזית והבצל ומטגנים כ 5 – דקות על אש גבוהה עד להזהבה חלקית של הבצל.
-
מוסיפים את השום, עגבניות וסוכר וממשיכים בטיגון כ 2 – דקות.
-
סוגרים במכסה ל 7 – דקות נוספות עד שהעגבניות מתרככות קלות.
-
פותחים את המכסה ומוסיפים כחצי כוס מים ומלח.
-
שוברים מעל את שני הביצים עם מעט רווח אחת מהשנייה.
-
בוזקים מעט פלפל שחור מעל כל ביצה.
-
מבשלים על אש קטנה 7 – 12 דקות, לפי דרגת קושי רצויה של הביצים.
-
מגישים עם מעט שמן זית מעל ולחם טרי.