מצרכים : (מנה 1 )
1.ביצים – 3.
2.רסק עגבניות – 7 כפות מלאות.
3.שום – 3 שיניים קצוצות.
4.בצל – 1 גדול.
5.עגבנייה אחת שלמה (לא צריך לקלף ) חתוכה לקוביות.
6.שמן חמניות – 2 כפות.
7.פלפל שחור טחון ומלח לפי העין
(לכול מי שאוהב פיקנטי וחריף תוסיפו קצת פפריקה חריפה ובזיליקום)
אופן הכנה :
- לוקחים בצל 1 שלם מקלפים וחותכים לקוביות מניחים בצד.
- לוקחים עגבנייה (לא חייב לקלף-אך אפשרי) חותכים לקוביות מניחים בצד.
- לוקחים את רסק העגבניות מכניסים לבלנדר מוסיפים את השום ושלושה רבעים מהבצל והעגבניה, מערבבים עד שזה יוצא חלק, מוסיפים פלפל שחור טחון ומלח לפי העין מערבבים ומניחים בצד.
- מניחים מחבת על אש גבוהה, מוסיפים שמן חמניות(ההשפעה של השמן חשובה !!), מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות עד להשכמה, מוסיפים את העגבנייה וממשיכים בטיגון קל.
- שזה מוכן אנחנו שופכים את הרסק שהכנו מערבבים את הכול (למי שרוצה בשביל טעם טוב יותר להוסיף עוד פלפל שחור טחון ומלח), מניחים על האש החלשה ביותר ומבשלים כ 15 דקות, מערבבים כול דקה וחצי.
- כשהתערובת שלנו מוכנה שוברים את הביצים מניחים על הלהבה החלשה ביותר עם מכסה.
- מבשלים במשך 15 דקות לא מרימים את המכסה ולא נוגעים בשקשוקה אחר 15 דקות השקשוקה מוכנה פשוט מוציאים ונהנים מי טעם כול כך טוב !!!
סליחה על הטעויות כתיב פשוט אני עולה חדשה וקצת קשה לי חחח טוב בכול זאת תודה !!!!
תודה רבה לרושם אנונימי על מתכון מעניין לשקשוקה.