מצרכים:
- 5 עגבניות בשלות (עדיף עגבניות תמר).
- 4-5 ביצים.
- בצל קצוץ.
- 2 כפות רסק עגבניות.
- גמבה קטנה (לא חובה).
- מלח.
- פלפל.
- פפריקה.
- מרק עוף.
- כפית סוכר.
- 3 שיני שום – קצוצות.
אופן ההכנה:
1) קוצצים בצל, שום, עגבניות, וגמבה כל דבר בנפרד.
2) שמים שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
3) מוסיפים את השום ולאחר דקה שתיים מוסיפים עגבניות, גמבה, רסק עגבניות, תבלינים ובערך כוס מים רותחים ומבשלים על אש בינונית.
4) לאחר חצי שעה פלוס מינוס שרואים שהעגבניות דומות לסלט מטבוחה מוסיפים את הביצים.
5) מכסים, ומשאירים את השקשוקה לעוד 10 דקות על אש קטנה, בודקים שהביצים מוכנות ( לאחר עשר דקות ).
6) מכבים את האש משאירים מספר דקות.
בתאבון!!!!!
תודה רבה לגולש אנונימי על מתכון מצויין.