מתכון מגניב לארוחת בוקר מפנקת.
מצורפים תמונות להדרכה צמודה בכל שלבי המתכון.
זמן הכנה 30 – 45 דקות.
מתאים ל 2 סועדים.
בתאבון !
מצרכים :
- 10 שיני שום שלמות.
- 5 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות.
- שמן זית.
- כוס טחינה מוכנה..
- תבלינים : מלח, פפריקה מתוקה, כמון, פלפל שחור, קורט מכל אחד.
- 1 פלפל צ'ילי חתוך לפרוסות דקות.
- 4 ביצים.
כלים נדרשים:
- מחבת שאפשר להכניס לתנור.
- או תבנית אפייה.
אופן הכנה:
- מניחים מחבת על אש בינונית ומוסיפים שמן זית.
- מוסיפים את שיני השום השלמות ומטגנים כדקה, עד שהשום מקבל גוון שחום.
- מוסיפים את התבלינים והצ'ילי ומטגנים כחצי דקה.
- מוסיפים עגבניות ומערבבים היטב.
- מבשלים על אש בינונית כ 15 דקות או עד שהעגבניות רכות.
- טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח ופלפל שחור.
- מעבירים את השקשוקה שלנו לתבנית חסינת אש.
- שוברים 4 ביצים במרווחים אחת מהשנייה.
- בוזקים מעל הכל את הטחינה שהכנו מראש.
- מוסיפים עלי פטרוזיליה טריים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לאש בינונית ל 15 דקות.
- מגישים חם עם לחם טרי וסלט ירקות.