מצרכים:
- 6 ביצים.
- 3 שיני שום קצוצות\פרוסות (תלוי כמה אנחנו אוהבים להרגיש את השום במנה).
- 5 עגבניות בגודל בינוני בשלות קצוצות.
- 3 כפות רסק עגבניות.
- שמן זית.
- 6 פטריות שמפניון טריות – פרוסות.
- פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה – במידה ואנחנו אוהבים את השקשוקה חריפה).
- תבלינים – מלח, פלפל שחור גרוס, מרק עוף, פפריקה.
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת גדולה ושמים 2-3 כפות שמן זית.
- מכניסים את השום למחבת ונותנים לו להתחמם ביחד עם השמן זית (זה נותן לשמן את הטעם של השום ומוסיף הרבה עניין למנה…) חשוב להקפיד על ערבוב רציף כדי שלא ישרף השום!
- נוסיף את הפלפל החריף ונערבב אותו עם השום למשך כמה שניות.
- נכניס למחבת את הפטריות הפרוסות.
- נוסיף את העגבניות שחתכנו ונערבב עד לריכוך של העגבניות והפטריות, בשלב זה נוסיף את המלח והפלפל (המלח עוזר לעגבניות להוציא יותר מיץ..).
- לאחר כמה דקות של ערבוב נוסיף את שאר התבלינים (מרק עוף ופפריקה לפי הטעם) ונכסה את המחבת לכמה דקות בשביל האידוי של התבשיל תוך כדי בחישה.
- * לאחר 2 דקות של בישול נוסיף את רסק העגבניות ורבע כוס מים כדי לדלל טיפה את התבשיל.
- * נמשיך לבחוש וניתן לתבשיל לרתוח ולהסמיך טיפה.
- * כשהתבשיל סמיך מספיק ניצור עם כף העץ מעין 6 גומות ונשבור לתוכם את הביצים.
- * ננמיך טיפה את האש ונכסה את המחבת על מנת לתת לאדים לבשל את הביצים.
- * כשהביצים יהיו במידת העשייה הרצויה נכבה את האש.
- זמן הכנה הוא קצת פחות מרבע שעה.
- **** רצוי ואף מומלץ(!!) לאכול עם לחם כפרי / ג'בטה טריה *****
- שיהיה בתאבון שקשוקה סוף!
תודה רבה לגולש אנונימי על מתכון לשקשוקה עם פטריות !