האם יצא לכם פעם לאכול שקשוקה ולהתבאס שהלחם בעזרתו אתם אוכלים לא מעניין מספיק או לא מתאים ?
אם כן הגעתם למקום הנכון.
בחירת לחם לשקשוקה היא עסק רציני, לב ליבה של השקשוקה זה העגבניות והדרך הטובה ביותר לאכול אותה זה בעזרת לחם אוורירי וקל עם הרבה "פטטה" כמו שהמרוקאים אומרים או בקיצור "הרך של הלחם".
הלחם שאתם בוחרים יכול להיות מכל סוג שהוא לחם לבן, לחם שחור, לחם כפרי, עם גרעינים ותוספות שונות זה ממש לא משנה, מה שכן חשוב זה שיהיה ללחם חלק פנימי רך.
לדוגמה : חלה, החלה היא הלחם המושלם לשקשוקה היא פריכה בחלק החיצוני ורכה ואוורירית בחלק הפנימי.
לחם שחור ולחם לבן גם מתאימים מאוד.
מתי שהכי צריך לשים לב זה שקונים לחם בריאות או לחם מקמח מלא, ללחמים אלו יש נטייה לפעמים להיות מעט קשים ואז הם לא מסתדרים עם הרוטב שמוגש בשקשוקה.
מה עושים שנשארות רק לחמניות מהמקפיא ?
כמו שכולנו יודעים אין תחליף ללחם טרי, כזה שרק יצא מהמאפייה הוא חם ופריך והחלק הפנימי עדיין מעלה אדים.
אך במקרא שנתקענו בשישי בערב ובה לנו שקשוקה תמיד אפשר להוציא מהמקפיא ולחמם , אך יש כמה כללים חשובים בחימום לחם, אם תקפידו על כללים אלו הלחם שהוצאתם מהמקפיא וחיממתם יהיה טעים ונפלא כאילו רק עכשיו קניתם אותו.
- השתדלו תמיד להקפיא לחם טרי, כזה שרק קניתם במאפייה ככה שתפשירו אותו הוא יהיה טרי כמו ברגע שהכנסתם אותו למקפיא.
- השתדלו לא להשאיר לחם במקפיא יותר משבועיים שלוש זה פוגם באיכות שלו.
- הוציאו את הלחם כשעתיים לפני שאתם אוכלים שיפשיר בצורה איטית ונכונה ולא יצא גומי כמו אחרי חימום במיקרוגל.
- אם אתם חייבים לחמם במיקרוגל – תעטפו את הלחם במגבת והכניסו למיקרוגל לחצי דקה.
- אם יש בבית טוסטר אובן או תנור, ניתן להכניס את הלחם אחרי שחומם קלות במיקרוגל לחמש דקות על חום גבוהה, בצורה הזו החלק החיצוני של הלחם יצא לנו פריך וטעים.