מתכון חדש ומעניין בהשראת אניצ"ה שיהיה לכולם בתאבון!
מצרכים :
- 4 עגבניות מנוקות מגרעינים וחתוכות לקוביות.
- 3 ענפים של סלרי, להפריד את העלים מהגבעולים.
- 2 שיני שום פרוסות.
- 2 ביצים.
- מלח, פלפל.
- חצי כף רסק עגבניות.
- כף וחצי קטשופ (לא חובה).
- 3 כפות שמן זית.
אופן הכנה :
- קוצצים את גבעולי הסלרי ומכניסים למחבת לטיגון קל על אש גבוהה.
- מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון.
- מוסיפים רסק עגבניות וקטשופ ומערבבים היטב.
- מוסיפים את העגבניות וממשיכים בטיגון.
- מוסיפים כ חצי כוס מים, סוגרים במכסה ומבשלים על אש נמוכה כ – 10 דקות, או עד שהעגבניות מתרככות ונוצר לנו רוטב עגבניות סמיך ועשיר.
- מתבלים במלח, פלפל, בשלב זה ניתן אף להוסיף פלפל חריף לאוהבי החריף שביננו.
- עם הרוטב סמיך מידי ניתן להוסיף עוד מעט מים.
- עושים שני גומות עם כף בלב השקשוקה ושוברים לכל גומה ביצה.
- את העלים של הסלרי שנשארו לנו מהשלב הראשון קוצצים, ומפזרים מעל.
- מכסים במכסה וממשיכים בבישול על אש קטנה כ – 7 – 12 דקות.
- עם רוצים ביצים רכות יותר מחכים מעט פחות.
- שיהיה בתאבון.
תוספות :
- למתכון זה ניתן להוסיף גמבה למעוניינים.
- ניתן להוסיף יותר קטשופ ופחות רסק עגבניות, לקחת בחשבון שהשקשוקה תהיה מתוקה יותר.