מתכון קל וטעים לשקשוקה ירוקה עם תרד מעודנת ומצויינת לארוחת בוקר.
ירקות ירוקים בריאים מאוד לגוף ומומלצים לצריכה יומיומית.
שיהיה בתאבון !
ואל תשכחו לספר לי איך יצא לכם 🙂
מצרכים:
- 1 בצל – קצוץ.
- חצי כרישה – קצוץ.
- 1 זוקיני – חתוך לקוביות.
- חופן קשיו קלוי.
- 6 – 8 עלי מנגולד – חתוכים לרצועות.
- חופן עלי תרד.
- 5 עלי קייל (לא חובה).
- 1 עגבנייה (לא חובה) – חתוך לקוביות.
- 4 שיני שום – קצוץ.
- 100 גרם גבינת פרמז'ן – מגורדת.
- לחם טרי וחם.
- 3 ביצים.
- מלח, פלפל, אורגנו.
- חצי כוס – חלב שקדים או שמנת מתוקה או חלב סויה.
- פטרוזיליה- קצוצה.
אופן הכנה:
- מתחילים בטיגון של הבצלים (כרישה, בצל), כאשר מזהיב מוסיפים את השום והתבלינים.
- מוספים זוקיני ומקפיצים מספר דקות.
- מוסיפים עגבנייה וקשיו וממשיכים להקפיץ.
- מוסיפים את עלי המנגולד והתרד ומקפיצים קלות.
- מוסיפים חצי כוס חלב שקדים ומביאים לרתיחה.
- בודקים שהקישוא רך, ומתקנים תיבול.
- שוברים מעל 3 ביצים, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומעבירים לאש קטנה עם מכסה.
- כשהביצים מוכנות, מפזרים גבינת פרמז'ן מגורדת, שמן זית מעולה ומגישים מיד.
- למי שאוהב חריף אפשר להוסיף בסוף הבישול טבסקו, או פלפל חריף בתחילת הבישול.
רוצים עוד מתכונים לשקשוקה ?
מתכון לשקשוקה שלא תפסיקו לאכול.