השילוב בין העגבניות והתבלינים המזרחיים שבמתכון זה פשוט מדהימים בתוצאתם.
השקשוקה מקבלת ארומה מיוחדת שתציף את המטבח שלכם בריחות משגעים.
אבל ראו הוזהרתם אחרי שעוברים לשקשוקה פיקנטית קשה לחזור אחורה.
המתכון טוב לשני אנשים רעבים או לשלושה אנשים שככה סתם בה להם משהו טעים.
מצרכים :
-
3 – עגבניות גדולות חתוכות גס.
-
1 – בצל גדול חתוך גס.
-
2 – כפות רסק עגבניות.
-
חצי פלפל חריף.
-
3 ביצים.
-
2 שיני שום פרוסות.
-
חצי כפית קארי.
-
חצי כפית כמון.
-
כפית שטוחה פפריקה אדומה מתוקה או חריפה למי שרוצה חריף יותר.
-
מלח.
-
פלפל שחור.
-
פטרוזיליה קצוצה גס.
-
2 – כפות שמן זית.
-
2 – כפות מים.
אופן הכנה :
-
שופכים למחבת את שמן הזית ומניחים על אש גבוהה.
-
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
-
מוסיפים את הפלפל החריף והפפריקה המתוקה וממשיכים בטיגון כחצי דקה.
-
מוסיפים את השום והעגבניות ומערבבים היטב.
-
מכסים במכסה וממשיכים בבישול כ 10 דקות או עד שהעגבניות מתרככות.
-
מערבבים בכוס את רסק העגבניות, כמון, קארי, מלח, פלפל עם חצי כוס מים ומוסיפים למחבת.
- מביאים לרתיחה.
-
בעזרת כף יוצרים "גומה" בשקשוקה ולתוכה שופכים ביצה 1.
-
חוזרים על הפעולה עם 3 הביצים במרווחים של 2 – 3 סנטימטר אחת מהשנייה.
-
מפזרים מעל כל ביצה מעט פלפל שחור, לאמיצים ביננו מפזרים מעט פפריקה חריפה.
-
מכסים במכסה או בנייר כסף ומעבירים לאש קטנה ל – 10 דקות עד שהביצים מבושלות.
-
פותחים את המכסה וממשיכים בבישול כ 5 דקות על מנת להיפתר מעודף נוזלים.
-
מגישים בצלחת עמוקה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.
-
להגיש עם לחם.
-
בתאבון.