מתכון שקשוקה שמכינים אצלי בבית לפחות אחת לשבוע.
שילוב העגבניות עם המתיקות של הבצל החרוך ומליחות של הגבינה יוצרים חגיגה של טעמים בפה.
תגישו עם סלט ירקות טרי ולחם טוב.
מצרכים:
- 3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות.
- 6 שיני שום פרוסות.
- 1 גזר גדול מגורד.
- 5 עגבניות חתוכות לקוביות.
- 1 חבילה של רסק עגבניות 200 גר'.
- 4 ביצים.
- לפחות 100 גר' גבינה בולגרית חתוכה לקוביות.
- מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, סוכר.
אופן ההכנה:
- מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל.
- שהבצל משחים קלות מוסיפים כף וחצי סוכר את הגזר ואת השום ומערבבים היטב.
- מוסיפים מעט פפריקה וממשיכים לערבב על אש בינונית עד לקרמול של הבצל(הבצל מקבל גוון חום).
- חשוב לציין שמשלב זה והלאה לא מערבבים את השקשוקה.
- מוסיפים את העגבניות וממליחים.
- אנו רוצים לשמור על תחתית המחבת עם הבצל והגזר ושלא יתערבבו בשקשוקה.
- סוגרים במכסה ומבשלים כ-15 דקות.
- מערבבים את רסק העגבניות עם מים חמים ושופכים על השקשוקה.
- ממשיכים לבשל על אש נמוכה מספר דקות.
- שוברים את הביצים ובעזרת סכין מטמיעים חלק מהביצה ברוטב השקשוקה.
- מפזרים את קוביות הגבינה הבולגרית.
- מתבלים במעט מלח, פלפל.
- סוגרים ומבשלים על אש קטנה כ – 7 דקות.
- מוציאים שהביצים עדיין לא מבושלות לגמרי, מרכז הביצה צריך להיות מעט נוזלי.
- מגישים עם לחם טרי.
- בתאבון.