מתכון לשקשוקה בולגרית

מתכון לשקשוקה עם גבינה בולגרית פשוט וטעים.
מתכון לשקשוקה בולגרית - פוסט

מנה של 4 אנשים לפי 2 ביצים לאדם.

מצרכים :

  • 8 ביצים.
  • 2 בצלים – קצוצים.
  • 2 גזרים – קולפים, חותכים הכי קטן שאפשר.
  • 6-7 עגבניות יפות – קולפים אותן (שמים במים רותחים לכמה דקות והקליפה יורדת בקלות), חותכים אותן לרוחב ומוציאים את כל הגרעינים.
  • 1 פלפל אדום/גמבה – חותכים קטן.
  • 1 פלפל חריף ירוק – קצוץ.
  • 3 שיני שום – מועכים או קוצצים.
  • בשלב המאוחר של הבישול נצטרך גם גבינה בולגרית או פטה – אין כמות מוגדרת, תלוי בסועדים.
  • ופטרוזיליה חתוכה לחתיכות לא קטנות.

אופן הכנה :

מחבת – חמאה (אני יודע שזה נחשב ללא בריא – אבל זה עדיף לדעתי על שמן זית בטיגון), מחכים שהמחבת יהיה חם מאוד ומכניסים את הבצל וכשהוא מתחיל להיות שקוף מוסיפים אליו את הגזר.
אחרי שהבצל מטוגן יפה והגזר נראה רך מוסיפים את השום, הפלפל החריף והפלפל האדום- כשהוא מתרכך מוסיפים את העגבניות.
מחכים שהם יבעבעו והכל, אני מחכה עד שהן יתחילו להתפרק ממש.
מוסיפים מלח ופלפל ותבלינים לפי הטעם.
מכניסים את הביצים – כל ביצה ברווח מהאחרות ושמים מעל הכל את הבולגרית – עכשיו – אני מוסיף ערמה באמצע המחבת ממש שנוזלת על הכל. לא חייבים להגזים ואפשר לשים מעט. בכל מקרה הטעם מורגש וזה משפר את השקשוקה פלאים. מעל הכל מפזרים פטרוזיליה.

זהו.
בלי תרכיזי/ממרחי עגבניות למיניהן – זה רעל.
השקשוקה הזו מצויינת גם בלי הבולגרית ואפשר להוסיף לשלב של לפני הפלפלים מרגז.

תודה רבה לכותב אנונימי על המתכון המצוין, שיהיה לכולם שבוע טוב.

פייסבוק
Twitter
Pinterest
WhatsApp

ללמוד להכין שקשוקה ב-3 דקות בלבד

תעשו לנו לייק? :)

גלילה לראש העמוד